Thursday, December 4, 2008

Okunskap är styrka.

Jag har med skräckblandad förtjusning följt debatten om IPREDs vara eller icke vara, och månget otroligt korkat argument har skådat dagsens ljus (så även en del som icke överhuvudtaget borde sticka näsan utanför dörren och jag misstänker att många av de här argumenten blev svårligen mobbade i skolan). Inget sticker dock ut riktigt lika mycket som Jan Guillous extremt pinsamma försök till chat i Pöbelbladet. Jodå boys and girls, ni läste rätt, Jan Guillou, denna rättskaffens man som tidigare gjort sig känd för utspel om hur hela hbt-rörelsen minsann är rent hittepå och en modefluga (detta baserat på att det under 1600-talets häxbränningar minsann inte brändes några homosar) och även lyst upp den gemene mannens grådaskiga tillvaro med att programleda sitt alldeles egna jaktprogram på teve, där han roade sig med att tortera och döda djur. Den mer oupplyste, och alltså dummare, läsaren som här skulle invända med att det kanske inte skulle vara så många som kom ut som lebba eller bög om risken fanns att bli bränd på bål för detsamma avfärdas med det djupt intellektuella och alltid lika gångbara argumentet 'Skitsnack!'. Det här är alltså en man som åtminstonde jag känner stort förtroende för. Vem litar inte på en man som tror att homosar lider av inbillning och som har djurplågeri som hobby liksom?

Men allvarlig talat, herr Guillous uppenbara oförmåga att hantera motargument med annat än hånfulla kommentarer och icke-svar är, hur pinsam läsning det än är, ändå det roligaste jag har haft på hela dagen.

2 comments:

jenny said...

lanna träffade denne viktigpetter en gång och jämförde, i något förfriskat tillstånd bör tilläggas, dennes böcker med kalle anka-pocketar. hon är min idol. :)

micho said...

lol! sån tönt. fattar inte alls att han fick tala på pride.